Silversquare opent negende coworkingruimte in Quatuor in Brussel

28 april 2022
Groot nieuws! Silversquare opent met Silversquare North een nieuwe coworkingspace in Brussel. Er is geen stoppen aan!

De Belgische coworkingpionier neemt ditmaal zijn intrek in de Brusselse Noordwijk (zoals de naam vermoedelijk al weggaf), met name in Quatuor, het gebouw dat eigendom is van Befimmo. Met zijn 8.000 m² is Silversquare North de grootste coworkinglocatie van onze hoofdstad. Ze strekt zich uit over vier verdiepingen en biedt plaats aan niet minder dan 800 ondernemers. Het interieur is geïnspireerd op een sprookje dat geschreven én geïllustreerd werd door zangeres en kunstenares Lous and The Yakuza. Het reuzepaddenstoelenbos, de binnentuin en de schetsengalerij doen alle monden openvallen.

EEN SPROOKJESACHTIG GEHEEL

Na onder anderen Lionel Jadot, Lady Jane, KRJST Studio en MANIERA mocht nu ook Lous and The Yakuza haar verbeelding de vrije loop laten in een Silversquare coworkingruimte. De rijzende ster waagde de sprong in de wondere wereld van interieurdecoratie en design. Ze ontwierp en realiseerde het interieur van Silversquare North in samenwerking met de architecten van Silversquare.

"Mode, excentrieke interieurs en sprookjes, dat zijn mijn grote passies", vertrouwt Lous ons toe. "Het interieur van Silversquare North is geïnspireerd op een sprookje dat ik zelf heb geschreven en geïllustreerd. Het sprookje speelt zich voor een groot deel af in het paddenstoelenbos dat door de podiumbouwers van Tomorrowland gemaakt werd en nu dus een centrale plaats krijgt in het gebouw. Het kasteel van Acirfa, met zijn sculpturentuin en volière, dompelt de bezoekers onder in een fantasiewereld die hen helemaal doet wegdromen. Dat is ook de reden waarom ik nog iedere dag sprookjes en verhalen lees, om mijn creativiteit te voeden en in contact te blijven met het kind in mij."

DE ONVERBREKELIJKE BAND MET ARTIESTEN

inds het prille begin zet Silversquare zich in om coworkingruimtes en -concepten te creëren die uniek zijn in hun soort. "Wij zijn ondernemers die in dienst staan van ondernemers. We geloven in de kracht van omgevingen die inspireren en die creativiteit, innovatie en ondernemingszin stimuleren. Met Lous and the Yakuza gaan we verder op de ingeslagen weg door lokaal talent aan te trekken en ze te steunen in hun creatieve uitspattingen", aldus Axel Kuborn en Alexandre Ponchon, de oprichters van Silversquare.

QUATUOR, HET PROJECT VAN BEFIMMO

Het project bestaat uit vier gebouwen die met elkaar verbonden zijn via een grote binnentuin, een oase van groen en rust waar iedereen welkom is. Met 60.000 m² kantoorruimte is het project ontworpen volgens het principe van passief bouwen zodat het voldoet aan de strengste standaarden met betrekking tot innovatie en milieuprestaties. Maar Quatuor is veel meer dan Silversquare alleen. Het is een multifunctioneel pand waar handelszaken, restaurants, bars, een bank, een fitnessruimte, douches en lockers in zijn ondergebracht.

Jean-Philip Vroninks, CEO van Befimmo: "Quatuor is een geslaagd voorbeeld van hoe de hybride werkwereld er vandaag uitziet. Je vindt er alles: van vaste en gedeelde werkplekken in Silversquare tot een heel arsenaal aan diensten. Een gebouw als Quatuor voedt onze ambitie om een uniek merk te worden dat in alle behoeften van onze gebruikers voorziet."

Quatuor ligt in de Brusselse Noordwijk en is vlot bereikbaar via het openbaar vervoer. Met Tours & Taxis, het Kaaitheater, Kanal - Centre Pompidou, ZIN en nog heel wat andere projecten die in de steigers staan, heeft deze wijk alles om een nieuwe Brusselse hotspot te worden.

Meer weten over de nieuwste Silversquare? Kom de coworkingruimte met uw eigen ogen ontdekken en reserveer een gratis testweek!

Schrijf je hier in