Befimmo wint prijs Office Space of the Year 2022

24 maart 2022
Op woensdag 23 maart heeft Befimmo de prijs Office Space of the Year 2022 van CBRE gekregen tijdens de prijsuitreiking die in Brussel plaatsvond. De wedstrijd beloont bedrijven en coworking spaces die de beste talenten willen aantrekken en behouden door hen een kwalitatieve werkomgeving te bieden.

Office Space of the Year is een wedstrijd georganiseerd door CBRE, in samenwerking met Vitra. De wedstrijd beloont de voortdurende inspanningen en investeringen die bedrijven doen om aangename werkplekken voor hun werknemers te creëren. 

Voor deze 3e Belgische editie werden 26 kandidaturen uit heel België ontvangen en geëvalueerd door een professionele jury. De juryleden baseerden hun stem op verschillende aspecten die een impact hebben op werknemers in hun dagelijkse werkleven, waaronder design en creativiteit, technologie en innovatie, en praktische aspecten zoals toegankelijkheid en diensten die aan werknemers worden aangeboden.

CENTRAL, HET FLAGSHIP GEBOUW VAN BEFIMMO

Befimmo heeft haar kandidatuur ingediend voor haar nieuwe hoofdkantoor: Central. Het gebouw ligt in het hart van Brussel, op een steenworp afstand van het Centraal Station, en won de hoofdprijs "Office Space of the Year".

Alles komt perfect samen in het flagship Central-gebouw, met onder meer een coworking ruimte, inspirerende vergaderzalen, een trendy restaurant, een dakterras en vele diensten die beschikbaar zijn voor alle huurders. Het doel is een plek te bieden waar alle eindgebruikers kunnen genieten van een aangename, veilige en verbonden werkervaring, met speciale aandacht voor gastvrijheid, die inspiratie, welzijn en productiviteit stimuleert.

Om haar visie tot leven te brengen, heeft Befimmo haar nieuwe kantoren ontworpen die de hybride werkwereld weerspiegelen. Deze omgeving bestaat uit dynamische en stimulerende samenwerkingsruimten, comfortabele "bubbels" voor informele besprekingen en traditionele maar ergonomische bureaus voor het dagelijkse werk. Naast deze meer traditionele ruimten zijn er ook andere omgevingengecreëerd die meer bevorderlijk zijn voor interactie, zoals een privéterras van 160 m² met Wi-Fi, een warme en gastvrije keuken en een "game" zone

Cédric Mali, Chief Commercial Officer bij Befimmo, licht toe: "Wij zijn erg trots op deze overwinning, die het werk van alle betrokken teams beloont. Het feit dat onze werkomgeving het resultaat is van een 100% intern project, waarbij iedereen zijn vaardigheden heeft kunnen bijdragen aan het project, maakt deze overwinning nog specialer. De missie van Befimmo bestaat erin werk- en leefomgevingen te creëren waar mensen kunnen werken, elkaar ontmoeten, delen en leven. Het is duidelijk dat wij elkaar face-to-face moeten ontmoeten, dat wij informele contacten moeten hebben in inspirerende, flexibele werkplekken die aan onze activiteiten zijn aangepast. En met Central, is het een echt succes!"

Maxime Kumpen, CEO van CBRE België en Luxemburg, voegt hieraan toe: "Na maanden van gezondheidscrisis leek het ons gepast om een wedstrijd te organiseren om de beste kantoren van België te belonen. Hoewel steeds meer mensen in de toekomst vanuit huis zullen werken, is de fysieke werkplek nog nooit zo belangrijk geweest. Kantoren worden steeds meer ontmoetingsplaatsen waar werknemers samenwerken, leren en zich verenigen rond een gemeenschappelijke bedrijfscultuur. Het kantoor van vandaag is hybride en als zodanig technologisch geavanceerd. Bovendien moet het aantrekkelijker, flexibeler en productiever zijn dan ooit tevoren, zodat werknemers met plezier bij elkaar komen."

      

Meer over Central

 

PUBLIEKSPRIJS VOOR SILVERSQUARE

Silversquare, partner van Befimmo en deel uitmakend van haar hybride aanbod, won de Publieksprijs met haar coworkingruimte Silversquare Europe. Dankzij de meer dan 400 "likes" die werden verzameld op de foto's van deze coworking, gepubliceerd op de officiële Instagram-pagina van de wedstrijd, won Silversquare een Vitra Panton-stoel gepersonaliseerd door de Brusselse kunstenaar Adrien Roubens.

      

Meer over SQ Europe