Sparks, de nieuwe onestopshop voor meetings, lanceert in Brussel

23 november 2021
Befimmo steunt nieuwe Brusselse start-up

De start-up Sparks, gelanceerd door vijf Brusselse ondernemers, wil bedrijven helpen om hun vergaderdoelstellingen niet alleen te halen, maar zelfs te overtreffen. De verouderde vergadernormen en infrastructuur voldoen niet meer aan de behoeften van moderne ondernemingen. Sparks wil dit probleem aanpakken door een speciale vergaderomgeving aan te bieden die niet alleen bestaat uit innovatieve meetingrooms, maar ook uit een reeks aanvullende services en professionele ondersteuning.

Het recept voor een geslaagde vergadering

Dankzij de innovatieve filosofie van Sparks behoren vruchteloze en tijdrovende vergaderingen tot het verleden. Martin Vanderborght, medeoprichter van Sparks, legt uit: "De huidige context dwingt bedrijven om de organisatie en frequentie van hun meetings te heroverwegen. Ze zullen anders moeten vergaderen, minder vaak, maar beter. Met andere woorden, een eenvoudige meetingroom is niet langer voldoende. Een vergadering die verandering teweegbrengt, heeft de juiste omkadering nodig op basis van een precieze vergaderdoelstelling; de keuze van een aangepaste ruimte, aanvullende diensten en de ondersteuning van een toegewijd team van specialisten. Sparks biedt een omgeving voor samenwerking die is ontworpen om de dialoog aan te wakkeren, samenwerking te stimuleren en bedrijven te helpen hun vergaderdoelstellingen niet alleen te halen, maar zelfs te overtreffen."

14 ‘state-of-the-art’ meetingrooms

Bij Sparks zijn er specifieke meetingrooms voor specifieke doelstellingen, of het nu gaat om een (in)formele vergadering, een spontane brainstormsessie, een conferentie, een livestream of een hackathon. De start-up beschikt over veertien gloednieuwe meetingrooms die elk hun eigenheid hebben in functie en design: de place to be voor meetings tot 250 personen. De 2500 m² van Sparks omvat ook een evenementenruimte, kiosken en een restaurant met een energierijk menu.

Naast de faciliteiten biedt Sparks ook ondersteuningspakketten aan, daartoe behoren vergaderdiensten en professionele begeleiding, om meetings naar een hoger niveau te tillen.

Het specialistenteam van Sparks bestaat uit vijf Brusselse ondernemers: Martin Vanderborght, Monia Chatzipanagiotis, Olivier d’Yve, Alexandre Ponchon en Axel Kuborn. Die laatste twee zijn medeoprichters van Silversquare en ook de anderen hebben gezamenlijk al meer dan tien jaar ervaring bij de pionier van coworkingspaces. Samen vormen ze een toegewijd team van experten dat van Sparks een onestopshop voor vergaderingen maakt.

Befimmo als sterke partner

Naast de expertise van Silversquare kan Sparks ook rekenen op de steun van Befimmo, die als partner mee stapt in de start-up. “Met de lancering van Sparks gaan we door met investeren in oplossingen voor het werk van morgen. We bouwen verder aan een hybride werkwereld die het leven van werknemers vergemakkelijkt. Zo creëren we een ecosysteem van werkruimte-oplossingen die het mogelijk maken om beter samen te werken, sterkere teams te vormen en de cultuur van de organisatie verhogen. Het komt allemaal samen in ons ‘flagship’ gebouw Central, dat ook over een restaurant en dakterras beschikt en beiden beschikbaar zijn voor klanten van Sparks”, vertelt Jean-Philip Vroninks, CEO van Befimmo.

Ligging naast Brussel-Centraal

Het is een strategische keuze om het Brusselse Centraal Station te kiezen voor de eerste meetingrooms van Sparks. Door zijn centrale ligging en de nabijheid van het station, kunnen mensen uit heel België er elkaar gemakkelijk ontmoeten.

Praktisch

Sparks opent de deuren in april volgend jaar. Meer informatie is beschikbaar op www.sparks-meeting.eu en via info@sparks-meeting.eu