Eupen - Justitiepaleis

3 februari 2020

Begin januari ondertekende Befimmo een contract met de Regie der Gebouwen voor de voorlopige oplevering van de werken en de terbeschikkingstelling van fase II van het Justitiepaleis van Eupen. De voorlopige oplevering van de werken werd reeds toegekend aan het bedrijf WUST.

De Regie der Gebouwen was het team zeer dankbaar en prees de manier waarop het werk werd uitgevoerd.

Ter herinnering: in 2016 haalde Befimmo de promotie-opdracht voor werken binnen die de Regie der Gebouwen opzette met het oog op de terbeschikkingstelling van een nieuw Justitiepaleis (ongeveer 7.200 m²) in Eupen.

De eerste fase van de werken, de afbraak van het bestaande gebouw en de heropbouw van een nieuw complex van 5.300 m², werd voltooid in 2018. De huurovereenkomst voor de eerste fase, met een duur van 25 jaar, is in het derde kwartaal van het boekjaar 2018 van start gegaan gegaan.

De tweede fase van de werken, de zware renovatie van het bestaande gebouw van 1.900 m², werd voltooid in januari 2020. De huurovereenkomst voor de tweede fase is op dat moment begonnen en zal tegelijk met de huurovereenkomst voor de eerste fase eindigen.