Central-gebouw van Befimmo behaalt Platinum-certificaat van ActiveScore

2 oktober 2023
Duurzame mobiliteit, slimme infrastructuur, betere gebruikerservaring

Elk gebouw van Befimmo moet een uitmuntende gebruikerservaring bieden – niet alleen op het vlak van faciliteiten, maar ook op het gebied van bereikbaarheid. Duurzame mobiliteit is cruciaal om dat doel te bereiken.

Ons engagement om gebruikers te helpen om zich vlotter, groener en comfortabeler te verplaatsen, wordt nu ook beloond. Het Central-gebouw van Befimmo in Brussel behaalde de prestigieuze Platinum-certificering voor zijn duurzame mobiliteitsinfrastructuur.

Een nieuw niveau in duurzame mobiliteitsinfrastructuur

Het Central-gebouw werd beoordeeld aan de hand van 18 verschillende criteria. Daarbij werd onder meer gekeken naar de hoeveelheid en kwaliteit van actieve mobiliteitsparkeerplaatsen, maar ook naar toegankelijkheid, fietsvoorzieningen en faciliteiten voor personen met beperkte mobiliteit.

De uitstekende score toont aan dat Central een hoge standaard zet op het vlak van duurzame mobiliteitsinfrastructuur. En daar plukken vooral de gebruikers de vruchten van.

Actief en ecologisch vervoer stimuleren

Door een slimme infrastructuur uit te bouwen voor duurzame mobiliteit, verlaagt Befimmo de drempels om te kiezen voor actief en milieuvriendelijk vervoer. Het is bewezen dat actieve mobiliteit een positieve invloed heeft op het welzijn van gebruikers – en uiteraard de CO2-voetafdruk terugdringt.

Gebruikers hebben kwaliteitsvolle douches, sanitaire voorzieningen en kleedkamers tot hun beschikking. We helpen hen op weg naar een gezondere levensstijl, met maximaal comfort.

Voortdurend blijven vernieuwen

We zijn bijzonder trots op deze Platinum-certificering, maar we kijken ook vandaag al verder naar de toekomst. ActiveScore deed enkele suggesties om het nóg beter te doen. Die zullen we actief implementeren, zodat Central een toonbeeld blijft van innovatie.

Deze certificatie versterkt de positie van Befimmo als marktleider in de sector. Het toont aan dat we proactief de norm zetten op het vlak van duurzaam vastgoed. Zo creëren we werkomgevingen die een positieve motor zijn voor een groene toekomst die uitblinkt in welzijn en productiviteit.