Belgian Shell keert terug naar iconische hoofdzetel in Central-gebouw van Befimmo

5 december 2023
Komst van nieuwe huurder brengt bezetting van multifunctioneel kantoorgebouw 'Central' naar 100%

Befimmo, toonaangevende speler in de vastgoedsector, kondigt met trots de komst aan van een prestigieuze huurder in het iconische Central-gebouw, gelegen vlak aan het station van Brussel-Centraal. Belgian Shell zal zich vanaf de lente van 2024 vestigen in het pand dat bekendstaat om zijn strategische locatie en uitgebreide faciliteiten. Op deze manier is 100% van de totale kantoorruimte in Central momenteel verhuurd.

Central, Befimmo’s vlaggenschip en hoofdkantoor, is een architecturale parel van de hand van Alexis Dumont uit 1931. Gelegen in het levendige centrum van de hoofdstad biedt Central een werkplek die zich aanpast aan de hedendaagse behoeften van bedrijven. Met een mix van kantoorruimtes, een Silversquare-coworkingruimte, Sparks meeting rooms, een restaurant, fitnessruimte en een rooftop met adembenemend uitzicht, staat Central model voor de hybride werkwereld. De locatie garandeert een sterke connectiviteit door de nabijheid van diverse mobiliteitsoplossingen.

De keuze van Belgian Shell voor Central is een bevestiging van ons vermogen om dynamische en flexibele werkruimtes te creëren die perfect aansluiten bij de visie van zulke bedrijven,” benadrukt Jean-Philip Vroninks, CEO van Befimmo. “Central ligt in het centrum van Brussel, vlakbij één van de grootste stations van het land. Bedrijven die hiermee rekening houden, zijn aantrekkingspolen voor talent en spelen een grote rol in het verbeteren van de mobiliteit van morgen” vult hij aan.

Belgian Shell neemt vanaf de lente van 2024 zijn intrek in een ruimte van 860 m2. De terugkeer van het bedrijf naar het pand dat ooit als het hoofdkantoor van de Belgian Shell Company diende, symboliseert een historische reünie en benadrukt de blijvende aantrekkelijkheid van de locatie.