Befimmo ontvangt 'Platinum' EcoVadis-medaille voor haar engagement op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen

3 juni 2022
Bij zijn eerste deelname ging Befimmo meteen met de Platinum-medaille lopen, de hoogste erkenning die ratingbureau EcoVadis alleen toekent aan de top 1% ondernemingen uit dezelfde sector.

De beoordelingsmethodeis gebaseerd op internationale duurzaamheidsnormen, waaronder het ‘Global Reporting Initiative’, het Wereldpact van de Verenigde Naties en de norm ISO 26000, die van toepassing zijn op meer dan 200 categorieën van aankopen en in meer dan 160 landen.

De prestaties worden beoordeeld op basis van 21 indicatoren die vier thema's bestrijken: Milieu, Arbeids- en Mensenrechten, Ethiek en Duurzame inkoop.

Deze erkenning en de fenomenale score van 79% zijn het beste bewijs dat Befimmo binnen zijn sector een voorloper is op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Jean-Philip Vroninks, CEO van Befimmo: "Alleen bedrijven die uitmuntend presteren op het gebied van CSR worden beloond met de 'Platinum'-medaille van EcoVadis. Dat wij tot dat groepje behoren, maakt ons uiteraard trots. Het is een erkenning voor onze baanbrekende inspanningen opvlak vanduurzaamheid in onze activiteiten en toeleveringsketen. Het is een stimulans om onze inspanningen voort te zetten en zo de ambitieuze doelstellingen van Befimmo te behalen."

Ontdek meer over ons actieplan: Actieplan 2030

 

OVER ECOVADIS

EcoVadis is 's werelds meest betrouwbare leverancier van zakelijke duurzaamheidsbeoordelingen, informatie en collaboratieve prestatieverbeteringstools voor wereldwijde toeleveringsketens. Ondersteund door een krachtig technologieplatform en een wereldwijd team van domeinexperts, bieden de gebruiksvriendelijke en actiegerichte duurzaamheidsscorekaarten van EcoVadis gedetailleerd inzicht in milieu-, sociale en ethische risico's in meer dan 200 inkoopcategorieën en meer dan 160 landen.