ACT OF LOVE: artistiek manifest op de site van Quatuor in het hart van de Brusselse Noordwijk

23 november 2020

Een bouwwerf in dialoog met zijn omgeving dankzij kunst:

nieuw monumentaal werk van Bold

 

Brussel, 23 november 2020 - Voor het derde deel van de artistieke prefiguratie van het Quatuor project geeft Befimmo carte blanche aan het duo Bold om de omheining van het toekomstige gebouw aan te kleden met een monumentaal kunstwerk. Het werk is vanaf 23 november toegankelijk voor publiek

 

Act of Love : een manifest voor de liefde

"Vandaag de dag lijkt het ons belangrijk een manifest te delen dat ieder van ons uitdaagt. We nodigen iedereen uit om de liefde die we in ons dragen te laten ontwaken en te uiten", zegt het duo Bold, wiens artistieke installatie toelaat onszelf in het werk te zien dankzij een systeem van gespiegelde achtergronden.

Met dit kunstwerk, gelegen langs de Boudewijnlaan, "willen we onze individuele rol, als positief en verantwoordelijk drijfkracht  voor de verspreiding van de liefde in het dagelijks leven, in vraag stellen", voegt het duo toe.

Het werk is bovendien een complexe technische prestatie. Het bestaat namelijk uit spiegelpanelen waarop geometrische kleurlijnen zijn geplaatst, aangevuld met reliëf uitbreidingen die een complementaire dynamiek aan de installatie geven.

"Door dit werk openen we een emotionele dialoog tussen Quatuor en de mensen die elkaar in en rond het gebouw tegenkomen. Het universele symbool van het hart en de grafische constructie van het werk wil elke voorbijganger in de straat bereiken. Het is een expressie-gebied dat we kennen en liefhebben vanwege onze ervaringen en referenties", zegt Bold.

 

Een carte blanche op initiatief van Befimmo

Dit project is een initiatief van Befimmo, een vastgoedspeler die zich inzet voor de herdynamisering en de constante evolutie van de Noordwijk in Brussel, met name via de vereniging UP4NORTH.

"Deze sterke, positieve en direct toegankelijke boodschap die Bold heeft bedacht, weerspiegelt onze maatschappelijke betrokkenheid", zegt Caroline Kerremans, de Communicatieverantwoordelijke bij Befimmo.

"Vandaag de dag is het meer dan ooit onze prioriteit om niet alleen voorbeeldige bouwwerven te realiseren, maar ook om kwalitatieve woon- en werkruimten aan te bieden die zich onderscheiden door een verantwoord ontwerp en die de dialoog en de interactie stimuleren", voegt Caroline Kerremans toe.

 

Een werk ondertekend door het Brusselse duo Bold

Bold is een Brusselse ontwerpstudio die in 2010 werd opgericht door Olivier Gillard en Vincent Losson. Hun beeldtaal is gebaseerd op hun kennis van de kunstgeschiedenis en de popcultuur, en op hun inzet voor het streven naar uitmuntende vormgeving.

De afgelopen tien jaar heeft het duo de gelegenheid gehad om samen te werken met internationaal gerenommeerde kunstenaars zoals Stromae, Angèle, Herbert Grönemeyer en Lous And The Yakuza.Ook werken ze nauw samen met het creatieve merk Mosaert.

Het duo zorgde voor de artistieke uitwerking van talrijke restaurants en bars en ontwikkelde de scènografie voor de Keith Haring tentoonstelling in Bozar.

 

Quatuor: 3de deel van een artistieke prefiguratie die in 2018 van start ging

Befimmo, dat in november 2020 zijn 25ste verjaardag viert, nam het initiatief om de uitvoering van de bouwwerf van Quatuor te laten samenlopen (vanaf de allereerste fasen van de bouw) met een artistieke uitwerking.

De eerdere installaties door de kunstenaars Arnaud Kool (september 2018 - maart 2019) en Céleste Gangolphe (april - september 2020), werden positief onthaald. Deze tijdelijke kunstwerken, aangeboden aan het grote publiek, hebben bijgedragen aan de dialoog en de aanpak van het project.

En er is meer… Naast het kunstwerk op de omheining, zal een andere bekende Brusselse artiest binnenkort het Quatuor-project vervoegen voor de inrichting van de coworkingruimte, Silversquare Kanal. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: ook voor Bold is deze artiest geen onbekende. Meer informatie hierover volgt zeer binnenkort…

Het Quatuor-gebouw heeft een oppervlakte van ongeveer 60.000 m². Het project is strategisch gelegen in de Noordwijk in Brussel, met uitzicht op het stadscentrum en dicht bij tal vanmetrohaltes en het Noordstation. Quatuor zal naast kantoorruimte (momenteel 49% voorverhuurd), ook “Silversquare Kanal” huisvesten, een coworkingruimte van 7.000 m². Daarnaast  biedt Quatuor een breed scala van diensten aan de gebruikers, waaronder winkels, restaurants, een bankfiliaal, een sporthal, douches met lockers en een ondergrondse parkeergarage waarvan 1/3 van de plaatsen voorbehouden zijn voor elektrische auto's.

Quatuor zal in de tweede helft van 2021 zijn eerste huurders verwelkomen. Vervolgens zal Silversquare begin 2022 de deuren van zijn nieuwe coworkingruimte openen.