Befimmo rondt de verkoop van mature gebouwen af en bevestigt daarmee zijn strategische herpositionering

25 januari 2023
Terugblik op de laatste verkopen van het vastgoedbedrijf in 2022

Zoals aangekondigd in haar persbericht van 31 oktober 2022, heeft Befimmo de verkoop van de regionale gebouwen uit haar Fedimmo-portefeuille afgerond. Het bedrijf kondigt ook aan dat het de volledige eigendom van het Ocean House-gebouw, gelegen aan de Brusselse Rand, heeft verkocht aan een privé-investeerder.

Deze verkopen passen perfect in de nieuwe strategie van Befimmo, die erop gericht is niet-essentieel geworden gebouwen te verkopen en zich te concentreren op gemengde en duurzame projecten gericht op gebruikers in grote, stedelijke centra.

Deze gebouwen uit de Fedimmo-portefeuille werden in 2006 aangekocht van de Belgische Staat en worden nu verkocht. Met deze deal doet Befimmo ongeveer 100.000 m² gebouwen gelegen in regionale steden in heel België van de hand.

Strategische herpositionering

De verkopen hierboven zijn een perfect voorbeeld van de nieuwe strategie van Befimmo. Enerzijds investeert het in goed gelegen, gemengd en flexibel vastgoed om potentieel waarde te creëren. Anderzijds stoot het mature gebouwen, waar geen waardepotentieel meer inzit of die niet langer beantwoorden aan haar strategie, af. Dit blijkt uit de investeringen in haar dochteronderneming Silversquare, die nu tien coworkinglocaties heeft en er in 2023 nog twee zal openen.

Het bedrijf richt zich daarom momenteel op nieuwe projecten die gericht zijn op de gebruiker, kwalitatief hoogwaardig, ideaal gelegen en multifunctioneel zijn en voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van prestaties en flexibiliteit.

Het bedrijf richt zich daarom momenteel op nieuwe projecten die gericht zijn op de gebruiker, kwalitatief hoogwaardig, ideaal gelegen en multifunctioneel zijn en voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van prestaties en flexibiliteit. - Jean-Philip Vroninks, CEO van Befimmo.