#socialdisdance corona party brengt 55.000 lockdowners aan het dansen

7 mei 2020

Het blijft op de tanden bijten voor menig clubber en elke burger tout court. Grote samenkomsten en festivals zitten er momenteel en ook voor de komende zomer niet in. Dat een feestje toch kan, bewijzen Silversquare en Befimmo, die het dakterras van het iconische Central Gate-gebouw in Brussel blijven openstellen voor coronafeestjes. Feestjes die via livestream te volgen zijn uiteraard. Danscollectieven Fancy Footwork en Curfew zorgen voor de zomerse beats. Terwijl de dj’s zich klaarstomen voor de tweede editie komend weekend, geven de organisatoren mee dat maar liefst 55.000 mensen afgelopen weekend de eerste livestream hebben gevolgd.

Eerste livestreams groot succes

Dat mensen het beu zijn om stil te zitten, werd afgelopen weekend bewezen. De eerste twee livestreams op het dak van Central Gate brachten meteen meer dan 55.000 paar dansbenen aan het shaken. Op vrijdagavond werden we getrakteerd op een live performance van LXNGTN meets Fares, terwijl een prachtige zondagavond werd afgesloten op het ritme van de ondergaande zon én de deuntjes van Concierge d’Amour. De streams werden uitgezonden op de Facebookpagina’s van onder meer Visit Brussels, Silversquare en Fancy Footwork.

Bekende dj stoomt zich klaar voor komend weekend

Ook het aanstaande weekend belooft weer zwoel en funky te worden in onze hoofdstad. Niemand minder dan dj Raoul, een instituut in de Belgische party scene en jarenlang presentator van StuBru-programma ‘Switch’, zal de Brusselaar en de hele Belgische bevolking verwennen met een pompende, zomerse set. 

“We willen dat de Brusselaars kunnen meegenieten van unieke locaties in de stad. Zo kwamen we al gauw bij Befimmo en Silversquare terecht. De rooftop die we gebruiken voor in totaal drie dj-sets is uniek omdat je een panoramisch zicht hebt over de hele benedenstad. Hier willen we terugkomen mét volk!”, zegt Thibault Viaene van feestcollectief Fancy Footwork.

Méér dan beeld en geluid

“Met de rooftop dj-sets geven we letterlijk perspectief aan de mensen. Het zijn moeilijke tijden waarin we allemaal snakken naar een uitlaatklep. We hebben geen seconde getwijfeld om mee te doen aan deze virtuele lockdownparty. Silversquare staat erom bekend om creatief talent te ondersteunen, dat zie je aan de samenwerkingen met creatievelingen en designers zoals Lionel Jadot, KRSJT of Lady Jane die onze coworking spaces telkens een unieke toets geven. Ons Silversquare community-hart gaat sneller slaan van dergelijke initiatieven en meer dan 55.000 mensen dansten met ons mee. Wat een succes”, glundert Silversquare’s co-founder Alexandre Ponchon.

“We hebben er inderdaad geen seconde moeten over nadenken! We laten de Brusselaar (en wie weet zelfs de Belg) met veel plezier, vanuit zijn kot, genieten van de muziek en het panoramische zicht over Brussel vanop onze rooftop”, voegt Caroline Kerremans, Head of IR & Communication van Befimmo, toe.  

Dubbel feest voor Silversquare

Silversquare heeft tweemaal reden om te feesten tijdens deze woelige tijden. Onder de rooftop van het Central Gate-gebouw opent in januari volgend jaar (jawel!) een nieuwe, top of the bill coworkingspot. Na Silversquare Bailli, dat later dit jaar opent, wordt dit dus coworkingspot nummer acht in Brussel. Ook deze keer wordt er met een gerenommeerd designcollectief gewerkt, maar die naam wordt nog even geheimgehouden. 

De dj-sets zullen worden uitgezonden via de volgende links:

https://www.facebook.com/silversquare.office/

https://www.facebook.com/visitbrussels/

https://www.facebook.com/Curfewpartygent