Befimmo koopt de kantoorverdiepingen van de gloednieuwe Antwerp Tower in het hart van de stad Antwerpen

14 september 2021
Uitbreiding van Silversquare’s coworking-netwerk

Befimmo is verheugd de aankoop van de kantoorverdiepingen in de Antwerp Tower te kunnen aankondigen. Silversquare zal er vanaf medio 2022 zijn 10de coworking openen. De Antwerp Tower, gelegen in het hart van Antwerpen op 500 m van het Centraal Station, is een ultramodern residentieel project van Matexi met gemengde functies op de begane grond.

Antwerpen, een belangrijk zakencentrum in Vlaanderen

Met deze transactie[1] verwerft Befimmo zijn derde pand in Antwerpen, een belangrijk zakencentrum in Vlaanderen. De Antwerp Tower is gelegen op een toplocatie naast de Opera en vlakbij het Centraal Station, de metro en de Meir, de drukste winkelstraat van de stad. De drie fonkelnieuwe verdiepingen hebben een prachtig terras met een geweldig uitzicht op het bruisende stadsleven. Befimmo kocht ook 20 parkeerplaatsen.

Versterking van het Silversquare-netwerk

Na de recente openingen van Silversquare Bailli en Central is het tijd om nieuwe horizonten te verkennen! Met de aankoop van de tweede, derde en vierde verdieping (5.600 m²) van de Antwerp Tower effent Befimmo het pad voor de uitbreiding van Silversquare naar Antwerpen. Medio 2022, na de opening van Silversquare Kanal in het Quatuor-gebouw in Brussel, zal Silversquare zich in Antwerpen vestigen op een zeer strategische locatie.

Later in 2022 opent Silversquare ook een vestiging in Luik. Een nieuwe ruimte in Louvain-La-Neuve is gepland voor 2023.

"Onze locaties zijn strategisch gekozen", zegt Alexandre Ponchon, medeoprichter van Silversquare. "We hebben ons bewust eerst op Brussel (en Zaventem) gericht om een solide basis te creëren van waaruit we kunnen uitbreiden naar andere grote Belgische steden en naar Luxemburg."

Een hybride werkwereld

Het kantoor van de toekomst zal heel anders zijn dan dat van vroeger. "De laatste jaren evolueren we naar een hybride werkvorm waarbij werknemers hun tijd verdelen over verschillende locaties: op kantoor, thuis of in coworking spaces. We zien duidelijk een behoefte aan meer flexibiliteit", zegt Jean-Philip Vroninks, CEO van Befimmo."We bouwen aan een Belux-netwerk om ook buiten Brussel, in andere grote Belgische en Luxemburgse steden, aan deze groeiende vraag te voldoen."

“Met Antwerp Tower geven we de operabuurt een nieuw gezicht. In het gerenoveerde gebouw komen 240 appartementen, heel wat horeca en winkels en nu ook een hippe co-workingplek. Matexi is  verheugd om na Paradis Express in Luik een volgende samenwerking met Befimmo te kunnen realiseren.”, voegt Luc Van Rysseghem, Business Manager Antwerpen bij Matexi, toe.

Over Befimmo

Befimmo is een vastgoedbelegger en -operator en een Belgische Gereglementeerde Vastgoedvennootschap (GVV). Onze kwaliteitsvolle portefeuille, die hoofdzakelijk bestaat uit kantoorgebouwen, meetingcentra en coworkingruimtes, is gelegen in Brussel, de grootste Belgische steden en het Groothertogdom Luxemburg. Met een waarde van ongeveer 2,7 miljard €, omvat het 63 kantoorgebouwen en 8 coworkingruimtes.

Befimmo streeft ernaar omgevingen te creëren waar mensen kunnen werken, ontmoeten, delen en leven. We zijn een facilitator voor ondernemingen, ondernemers en hun teams. Met onze gespecialiseerde dochteronderneming Silversquare als partner, beheren wij coworkingruimtes en ontwikkelen we een Belux-netwerk van flexibele werkruimtes. Het is onze ambitie een "one-stop-shop" te worden die organisaties, bedrijven, ondernemers en hun teams verschillende werkplekcombinaties aanbiedt die volledig zijn afgestemd op hun behoeften en alle mogelijke oplossingen biedt voor de hybride werkomgeving van morgen.

Als mensgerichte en verantwoordelijke organisatie bieden wij inspirerende ruimtes en bijhorende diensten en faciliteiten in duurzame gebouwen. Onze drie verbintenissen – ‘Werkruimtes aanbieden en hertekenen’, ‘Steden omvormen’ en ‘Verantwoordelijk zijn’ – vormen de basis van de geïntegreerde MVO-ambities die vervat zitten in ons Actieplan 2030.

Over Silversquare

Silversquare is dé pioneer van de coworkingspaces, opgericht door ondernemers, voor ondernemers. Ze werken samen met artiesten en designers om de werkplekken extra charisma te geven. Efficiëntie is één ding, maar sfeer is zeker zo belangrijk om een omgeving te creëren waarin je productief kunt zijn. Voor Silversquare staat ondernemerschap centraal.

Silversquare heeft 40 enthousiaste medewerkers en maar liefst 2.500 leden. Het baat acht unieke coworkingspots uit in Brussel, Zaventem en Luxemburg over een totale oppervlakte van 32.700 m².

Over Matexi

Sinds 1945 biedt Matexi aan iedereen de kans om een betaalbare, duurzame en kwaliteitsvolle woning aan te schaffen. Onder het motto “Welkom in de buurt” wil Matexi met elk project bijdragen tot buurten die inspireren om samen meer van het leven te maken. Matexi heeft kantoren in elke Belgische provincie, in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, in het Groothertogdom Luxemburg en in Warschau (Polen).

Met meer dan 300 medewerkers ontwikkelt Matexi momenteel 429 buurten in 290 steden en gemeenten. Matexi realiseerde in 2020 een totale omzet van bijna 400 miljoen EUR. Vorig jaar verkocht de buurtontwikkelaar een recordaantal van 1.605 wooneenheden. Sinds zijn oprichting realiseerde Matexi 42.500 woningen, of grosso modo het aantal woningen van steden als Kortrijk of Mechelen.

Als marktleider wil Matexi afdoende antwoorden bieden op evoluties en uitdagingen in de woningmarkt. Met projecten als ’t Groen Kwartier (Antwerpen, reconversie van militair hospitaal tot multifunctionele buurt), Antwerp Tower (reconversie van kantoortoren tot multifunctionele woontoren met 26 bouwlagen), Leopold Views (Evere, reconversie van kantoortoren tot woontoren met 201 appartementen), Leopoldskazerne (Gent, reconversie militair complex tot nieuwe stadsbuurt), Bétons Lemaire (Ottignies, reconversie van industriële site tot nieuwe woonbuurt), Quartier Bleu (Hasselt, aanleg van nieuw stadsdeel aan het water), I-Dyle (Genappe, eerste ‘eco-quartier’ in Wallonië) en Kolska od Nowa (Warschau, ontwikkeling appartementencomplex) neemt Matexi het voortouw wat betreft grote binnenstedelijke ontwikkelingen en reconversie met aandacht voor sociale inclusie en duurzaam bouwen.

 


[1] Onder voorbehoud van de gebruikelijke opschortende voorwaarden