Welkom aan De Standaard in hun nieuwe kantoor in de Central Gate

23 oktober 2020
Begin oktober verwelkomde Befimmo het team van "De Standaard" in haar prestigieuze Central Gate gebouw. De redactie van de Vlaamse krant "De Standaard", lid van de Mediahuis-groep, heeft besloten haar voormalige hoofdkantoor in Groot-Bijgaarden te verlaten en te verhuizen naar het centrum van Brussel.

Deze strategische zet was voor Karel Verhoeven, hoofdredacteur van de Standaard, een voor de hand liggende keuze: “We bevinden ons nu op een boogscheut van de grote beslissingscentra van de overheid (en we hebben er veel in Brussel!), Europa, het bedrijfsleven en het burgerleven. Een koffie drinken en een gesprek hebben met een minister duurt geen halve dag meer. Dit alles wordt vergemakkelijkt door onze strategische positie: op een mobiliteitsknooppunt in het centrum van de hoofdstad.

De komst van De Standaard in het Central Gate gebouw is een bevestiging van de investeringsstrategie op lange termijn van Befimmo. Het gebouw maakt al meer dan 20 jaar deel uit van haar portefeuille en vertegenwoordigt perfect haar strategische visie: investeren in kwaliteitsvolle gebouwen in stadscentra en in de buurt van grote mobiliteitsknooppunten.

Momenteel wordt het gebouw gerenoveerd. Oliver De Wael, Senior Contract Manager bij Befimmo, legt de metamorfose van de Central Gate uit: "Om te voldoen aan de vereisten en verwachtingen van kantoorhuurders hebben we de Central Gate voorzien van de modernste faciliteiten. Daarnaast zal in het gebouw een coworkingruimte van meer dan 7000 m2 worden geopend, waardoor we een volledige waaier aan vastgoedservices kunnen aanbieden aan onze klanten. Het is een feit dat van de 12.000 m² die wij begin 2019 beschikbaar hadden, er nu nog slechts 2.000 m² op de markt beschikbaar zijn.