Sparks, de nieuwe one-stop shop voor meetings, opent zijn deuren

2 juni 2022
De start-up Sparks heeft gisteren zijn deuren geopend. Vijf Brusselse ondernemers uit de sector willen bedrijven helpen om efficiënter te vergaderen.

      

De verouderde vergadernormen en infrastructuur voldoen niet meer aan de behoeften van vandaag. Sparks wil dit probleem aanpakken met een flexibel vergaderaanbod op een optimale locatie net naast het station Brussel-Centraal, een interieur ontworpen door de Brusselse designstudio Cobra Studios, een team van experten en een eenvoudig en leuk reserveringssysteem. Befimmo is partner van de veelbelovende Brusselse start-up.

EEN VOLLE AGENDA

Sparks kent een veelbelovende start, met een agenda die al aardig gevuld is. Martin Vanderborght, medeoprichter van Sparks, legt uit: "Wij krijgen reservaties binnen voor strategische vergaderingen van 10 tot 120 personen, maar ook voor evenementen tot 250 personen in onze iconische theaterzaal. Bedrijven hier bij ons in de buurt en ook Europese organisaties hebben vertrouwen in ons. Dat is zeer bemoedigend voor de toekomst."

14 ‘STATE OF THE ART’ MEETINGROOMS

Bij Sparks zijn er meetingrooms voor specifieke noden, of het nu gaat om een (in)formele vergadering, een spontane brainstormsessie, een conferentie, een livestream of een hackathon. De start-up beschikt over veertien gloednieuwe meetingrooms die elk hun eigenheid hebben in functie en design: de place to be voor meetings van twee tot 250 personen. De 2.500 m² van Sparks omvat ook een evenementenruimte, kiosken en een restaurant met een gevarieerd menu.

In de eerste plaats wilden we een ruimte creëren waarin onze klanten zich prettig voelen, de dagelijkse sleur doorbreken en daardoor inspiratie opdoen. We hebben ook veel aandacht besteed aan de akoestiek, de hygiëne en een ergonomische omgeving, met daglicht in alle ruimtes en de nieuwste technologische snufjes. - Martin Vanderborght.

Naast de faciliteiten biedt Sparks ook ondersteuningspakketten aan, met onder meer vergaderdiensten en professionele begeleiding, om meetings naar een hoger niveau te tillen. Het specialistenteam van Sparks bestaat uit vijf Brusselse ondernemers: Martin Vanderborght, Monia Chatzipanagiotis, Olivier d’Yve, Alexandre Ponchon en Axel Kuborn.

BEFIMMO ALS STERKE PARTNER

Naast de expertise van Silversquare kan Sparks ook rekenen op de steun van Befimmo, die als partner meestapt in de start-up. “Met de lancering van Sparks gaan we door met investeren in oplossingen voor het werk van morgen. We bouwen verder aan een hybride werkwereld die het leven van werknemers vergemakkelijkt. Zo creëren we een ecosysteem van werkruimte-oplossingen die het mogelijk maken om beter samen te werken, sterkere teams te vormen en de cultuur van de organisatie verhogen. Het komt allemaal samen in ons hoofdkantoor Central dat ook een restaurant en dakterras heeft en beiden beschikbaar zijn voor klanten van Sparks”, vertelt Jean-Philip Vroninks, CEO van Befimmo.

ONTDEK SPARKS