Just Eat Takeaway.com neemt zijn intrek in Quatuor

12 oktober 2021
Het Quatuor-project is nog maar net opgeleverd en haalt alweer een nieuwe huurder binnen. Deze keer is het Just Eat Takeaway.com dat staat te popelen haar intrek te nemen in het gebouw. Het Belgische filiaal van het Nederlandse bedrijf staat bekend onder de naam Takeaway.com en is gespecialiseerd in takeaway met onlinebestelling. Het bedrijf is in volle groei en was daarom op zoek naar extra werkruimte. De keuze viel al snel op het emblematische Quatuor-gebouw.

In maart 2022 zullen Just Eat Takeaway.com met zijn 500-tal medewerkers een oppervlakte van 5.700 m² in gebruik nemen in Toren B – The Piano – van Quatuor.

“We waren al snel overtuigd dat Quatuor de ideale oplossing is, want het gebouw biedt ons alles wat we nodig hebben. We waren op zoek naar een modern gebouw dat voldoet aan de nieuwste duurzaamheidsnormen. Daarnaast willen we ook flexibele werkruimten die aangepast zijn aan de nieuwe hybride werkmethoden. Het laatste essentiële criterium is de locatie. Quatuor ligt in hartje Brussel, op wandelafstand van tal van verbindingen met het openbaar vervoer. Zo moedigen we onze werknemers aan om in te zetten op zachte mobiliteit.”, aldus Siska De Lombaerde, Country Manager België/Luxemburg bij Just Eat Takeaway.com.

Het Quatuor-gebouw van Befimmo blijft nieuwe huurders aantrekken en heeft nu al een voorverhuurpercentage van 76%[1]. Zo vervoegt Just Eat Takeaway.com de lijst van prestigieuze huurders zoals Beobank, Silversquare, Touring en Buy Way Personal Finance.

“De werkwereld evolueert voortdurend en de veranderende behoeften van bedrijven vereisen een passend antwoord. We zijn ervan overtuigd dat Quatuor dit antwoord kan bieden. Het gebouw past volledig in de evolutie van gemengde werkomgevingen, waar samenwerking en de mensen centraal staan. We kijken uit naar de komst van Just Eat Takeaway.com in de nieuwe kantoren en wensen hen alle succes toe in hun toekomstige uitdagingen.”, zegt Cédric Mali, Chief Commercial Officer bij Befimmo.

Over Quatuor

Quatuor is een totaaloplossing met een mix van kantoren, dynamische coworkingruimtes beheerd door Silversquare, een centrale tuin en rooftopterrassen van de verschillende met elkaar verbonden torens. Daarnaast zijn er ook bars en restaurants, een sportzaal en een cultureel centrum. Het is een dynamische campus waar ideeën worden gedeeld en carrières worden uitgebouwd. Het gebouw is zo ontworpen dat individuen, teams en ondernemingen zich ten volle kunnen ontplooien.

Quatuor ligt in de Brusselse Noordwijk en is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Met Tours & Taxis, Kaaitheater, Kanal - Centre Pompidou, ZIN en tal van andere projecten in de pijplijn, is de wijk goed op weg om de nieuwe hotspot van Brussel te worden.

Silversquare zal zijn negende coworkingruimte openen in Quatuor. De ruimte krijgt de naam 'Silversquare Kanal' en omvat 7.000 m². Het is ontworpen door rijzende ster Lous and the Yakuza, in samenwerking met de teams van Befimmo en Silversquare.

Ook op het vlak van duurzaamheid loopt Quatuor voorop. Van de ontwerpfase tot de constructiefase investeert Befimmo in duurzaamheid. Quatuor is het eerste gebouw in België met de duurzaamheidscertificering 'BREEAM OUTSTANDING' voor de ontwerpfase, waarbij rekening wordt gehouden met de hele levenscyclus van een gebouw. Het project is ook gericht op innovatie door het gebruik van geavanceerde technologieën. Het gebouw zal SMART zijn en gepaard gaan met een app voor een betere gebruikerservaring.

Kortom, Quatuor wil teams dynamiseren in een uitnodigende en inspirerende omgeving, de samenwerking verbeteren door mensgerichte kantoren te creëren, de duurzaamheid verhogen door de hoge BREEAM-normen als maatstaf te nemen én bijdragen tot de herontwikkeling van de Brusselse Noordwijk, een buurt in volle groei.

Over Befimmo

Befimmo is een vastgoedbelegger en -operator en een Belgische Gereglementeerde Vastgoedvennootschap (GVV). Onze kwaliteitsvolle portefeuille, die hoofdzakelijk bestaat uit kantoorgebouwen, meetingcentra en coworkingruimtes, is gelegen in Brussel, de grootste Belgische steden en het Groothertogdom Luxemburg. Met een waarde van ongeveer 2,7 miljard €, omvat het 63 kantoorgebouwen en 8 coworkingruimtes.

Befimmo streeft ernaar omgevingen te creëren waar mensen kunnen werken, ontmoeten, delen en leven. We zijn een facilitator voor ondernemingen, ondernemers en hun teams. Met onze gespecialiseerde dochteronderneming Silversquare als partner, beheren wij coworkingruimtes en ontwikkelen we een Belux-netwerk van flexibele werkruimtes. Het is onze ambitie een "one-stop-shop" te worden die organisaties, bedrijven, ondernemers en hun teams verschillende werkplekcombinaties aanbiedt die volledig zijn afgestemd op hun behoeften en alle mogelijke oplossingen biedt voor de hybride werkomgeving van morgen.

Als mensgerichte en verantwoordelijke organisatie bieden wij inspirerende ruimtes en bijhorende diensten en faciliteiten in duurzame gebouwen. Onze drie verbintenissen – ‘Werkruimtes aanbieden en hertekenen’, ‘Steden omvormen’ en ‘Verantwoordelijk zijn’ – vormen de basis van de geïntegreerde MVO-ambities die vervat zitten in ons Actieplan 2030.

 


[1] Ondertekende huurcontracten en huurcontracten in afwachting van ondertekening