Befimmo werkt samen met Standard International en kondigt de opening aan van The Standard, Brussels

26 juli 2021
Nieuw baanbrekend hotel opent in 2025 in ZIN

Brussel, 26 juli 2021 - Standard International, het toonaangevende ‘hospitality’ bedrijf met iconische hotels over de hele wereld, van New York en Miami tot Londen en de Malediven, heeft vandaag Brussel toegevoegd aan zijn groeiende lijst van bestemmingen. ZIN, Befimmo's herontwikkelingsproject van de WTC-torens 1 & 2 in de Brusselse noordwijk, zal The Standard in 2025 verwelkomen.

The Standard wordt algemeen erkend als pionier in de lifestyle-hotelsector. Het zorgde voor een revolutie van het concept van innovatieve, immersieve gastvrijheid. The Standard is gekend om zijn succesvolle ‘placemaking’, waarvan The Standard, High Line, in het Meatpacking District in New York en meer recentelijk de bekroonde, The Standard, Londen in King’s Cross een voorbeeld zijn.

ZIN is een multifunctioneel project dat verschillende functies op een innovatieve wijze combineert. Huisvesting, werk en vrije tijd worden in één gebouw ondergebracht, geïntegreerd in het bestaande stedelijke ecosysteem. ZIN is een echte referentie, een nieuwe manier om een stad te maken.

"Dit project is een perfecte stap voor The Standard in Europa," zei Standard International CEO, Amar Lalvani. "Eens te meer gaan we een pand volledig en onverwacht opnieuw uitvinden en een buurt transformeren. We kunnen niet wachten om mensen te verrassen en te laten zien hoe intrigerend Brussel is en waarom we ervan houden."

The Standard, Brussels zal 180 kamers en 20 appartementen van het merk tellen. Het zal tevens beschikken over een weelderige serre op de begane grond en een spectaculaire ‘rooftop’, met bars en restaurants gemaakt voor bezoekers en de lokale bevolking die de diepgewortelde culturele stadsgemeenschap aanboren.

"We zijn erg trots om The Standard te verwelkomen in ZIN. Dit iconisch merk past perfect in de visie die we hebben voor ZIN en zal de herdynamisering van de Brusselse noordwijk versterken. Dankzij de mix van functies (kantoren, hotel, appartementen en gemeenschappelijke zones) creëren we een gebouw waar er altijd iets te beleven zal zijn, 24/7, met een verscheidenheid aan gebruikers die de verschillende functies op uiteenlopende tijdstippen gebruiken" aldus Jean-Philip Vroninks, CEO van Befimmo.

Dit nieuwe project voegt opnieuw een monumentale plek toe aan de groeiende wereldwijde voetafdruk van The Standard. The Standard kondigde onlangs The Standard, Fitzroy in Melbourne aan en zal in november zal The Standard, Hua Hin opstarten. Begin volgend jaar wordt The Standard, Bangkok Mahanakhon gelanceerd. Bovendien zullen binnenkort bijkomende uitdagende nieuwe projecten aangekondigd worden.

Over Befimmo

Befimmo is een vastgoedbelegger en -operator en een Belgische Gereglementeerde Vastgoedvennootschap (GVV). Onze kwaliteitsvolle portefeuille, die hoofdzakelijk bestaat uit kantoorgebouwen, meetingcentra en coworkingruimtes, is gelegen in Brussel, de grootste Belgische steden en het Groothertogdom Luxemburg. Met een waarde van ongeveer 2,7 miljard €, omvat het 63 kantoorgebouwen en 7 coworkingruimtes.

Befimmo streeft ernaar omgevingen te creëren waar mensen kunnen werken, ontmoeten, delen en leven. We zijn een facilitator voor ondernemingen, ondernemers en hun teams. Met onze gespecialiseerde dochteronderneming Silversquare als partner, beheren wij coworkingruimtes en ontwikkelen we een Belux-netwerk van flexibele werkruimtes. Het is onze ambitie een "one-stop-shop" te worden die organisaties, bedrijven, ondernemers en hun teams verschillende werkplekcombinaties aanbiedt die volledig zijn afgestemd op hun behoeften en alle mogelijke oplossingen biedt voor de hybride werkomgeving van morgen.

Als mensgerichte en verantwoordelijke organisatie bieden wij inspirerende ruimtes en bijhorende diensten en faciliteiten in duurzame gebouwen. Onze drie verbintenissen – ‘Werkruimtes aanbieden en hertekenen’, ‘Steden omvormen’ en ‘Verantwoordelijk zijn’ – vormen de basis van de geïntegreerde MVO-ambities die vervat zitten in ons Actieplan 2030.

Over Standard International (The Standard Hotels)

The Standard hotels, opgericht in 1999, staan bekend om hun smaakmakende klantenkring, hun baanbrekende ontwerp en hun on-standaard-iteit. Met 7 hotels in New York, Los Angeles, Miami, meest recent Londen en de Malediven, en binnenkort The Standard, Hua Hin en het ‘flagship’ van Azië, The Standard, Bangkok Mahanakhon gepland om begin 2022 te openen, is het doel van elk Standard-project - of het nu een hotel, een discotheek op het dak of een tijdschrift is - om conventies te trotseren, de esthetische inzet te verhogen en een ervaring te bieden die alleen bij The Standard gevonden kan worden. De brutale en speelse gevoeligheid van The Standard, gecombineerd met een zorgvuldig afgewogen design, detail en service, droegen bij aan zijn reputatie als pionier van gastvrijheid, reizen, dineren, nachtleven en nog veel meer.
www.standardhotels.com

Contact Befimmo:
Caroline Kerremans
Head of IR & Communication  
+32(0)2 679 38 60 

Contact The Standard:
Jennifer FOLEY
EVP, Communications