Befimmo verwelkomt FTI Consulting in het gebouw Arts 56

18 januari 2022
Adviesbureau FTI Consulting, marktleider in geïntegreerde strategische communicatie en public affairs, koos Arts 56 als hoofdzetel voor zijn activiteiten in België. De kantoorruimte op de zesde verdieping in het hart van de hoofdstad van Europa biedt een adembenemend uitzicht op het Koninklijk Paleis en het Warandepark. Vanaf november 2022 neemt FTI Consulting er zijn intrek op een kantooroppervlakte van zo'n 2.000 m².

"We hebben niet lang getwijfeld over het Arts 56-gebouw, want het voldoet aan al onze criteria. We waren op zoek naar een partner/gebouweigenaar met dezelfde duurzaamheidsambities en die ons op één verdieping kon huisvesten, met een flexibele werkruimte die aan het nieuwe hybride werken is aangepast. En de locatie was natuurlijk ook essentieel. Arts 56 ligt pal in het centrum van Brussel, dicht bij de grote Europese instellingen. Het is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en we kunnen er onze klanten en toekomstige evenementen ontvangen zoals het hoort. Sommige van onze medewerkers hebben de locatie al gezien en zijn er heel positief over. Ik ben ervan overtuigd dat Arts 56 onze toekomstige groeiplannen zal ondersteunen”, zegt Hans Hack, Senior Managing Director en Head of Brussels office van FTI Consulting. 

Het Arts 56-gebouw van Befimmo werd in 2020 gerenoveerd en blijft nieuwe huurders aantrekken. FTI Consulting vult het lijstje aan van prestigieuze huurders zoals Cushman & Wakefield, de Australische ambassade, het European Money Markets Institute (EMMI) en de European Broadcasting Union (EBU).

“Met veel plezier verwelkomen we FTI Consulting in onze huurdersportefeuille. Al onze gesprekken verliepen heel vlot en coöperatief en het resultaat is een huurpand dat hen op het lijf geschreven is. Bij Befimmo zijn we ervan overtuigd dat flexibele en goed ontworpen kantoren een positieve invloed hebben op de betrokkenheid van het team en de bedrijfscultuur. We zullen FTI Consulting met open armen ontvangen in hun nieuwe kantoren en wensen hen veel succes in de toekomst”, aldus Cédric Mali, Chief Commercial Officer bij Befimmo.

ARTS 56, EEN ICONISCH GEBOUW IN HET HART VAN BRUSSEL

Arts 56 ligt in de meest exclusieve en dynamische zakenwijk van Brussel, vlakbij de beroemde Meeûssquare: een locatie waar tal van Europese instellingen en prestigieuze bedrijven hun zetel hebben.

Dit gedeelte van de Kunstlaan biedt een adembenemend uitzicht op het groen en Brusselse stadscentrum, dicht bij een van de drukste winkelzones van de stad.

Arts 56 heeft een zeer goede toegang tot de belangrijkste in- en uitvalswegen van Brussel. Het ligt op het kruispunt van de Luxemburgstraat en de kleine Brusselse ring en is snel en vlot toegankelijk met het openbaar vervoer. De metrohalte Troon, verschillende bushaltes en stations voor deelfietsen zijn vlakbij. Het station Brussel-Centraal en Brussel-Luxemburg liggen allebei op wandelafstand van het gebouw.

Dankzij de vele ramen en de grote hoogte van het gebouw baden de werkruimtes in natuurlijk licht. Arts 56 werd in 2020 gerenoveerd en is een van de grootste kantoorgebouwen in de Europese wijk. Het biedt ± 22.000 m² bruto verhuurbare oppervlakte, ± 4.000 m² archiefruimte en 397 parkeerplaatsen.

Arts 56 biedt zijn gebruikers een brede waaier aan diensten. Op de benedenverdieping zit een onthaalruimte, douches, een ruimte waar pakjes kunnen worden opgehaald, een wasruimte en een grote gemeenschappelijke vergaderzaal. Bovendien kunnen de huurders van het gebouw genieten van de privétuin én van gezonde maaltijden in het restaurant Fresco, beheerd door Green Kitchen. Dankzij coworking krijgt het gebouw de dynamiek van een echte community.

Graag meer weten? Bezoek de pagina van Arts 56.

 

      

      

Over Befimmo

Befimmo is een vastgoedbelegger en -operator en een Belgische Gereglementeerde Vastgoedvennootschap (GVV). Onze kwaliteitsvolle portefeuille, die hoofdzakelijk bestaat uit kantoorgebouwen, meetingcentra en coworkingruimtes, is gelegen in Brussel, de grootste Belgische steden en het Groothertogdom Luxemburg. Met een waarde van ongeveer 2,8 miljard €, omvat het 61 kantoorgebouwen en 8 coworkingruimtes.

Befimmo streeft ernaar omgevingen te creëren waar mensen kunnen werken, ontmoeten, delen en leven. We zijn een facilitator voor ondernemingen, ondernemers en hun teams. Met onze gespecialiseerde dochteronderneming Silversquare als partner, beheren wij coworkingruimtes en ontwikkelen we een Belux-netwerk van flexibele werkruimtes. Het is onze ambitie een "one-stop-shop" te worden die organisaties, bedrijven, ondernemers en hun teams verschillende werkplekcombinaties aanbiedt die volledig zijn afgestemd op hun behoeften en alle mogelijke oplossingen biedt voor de hybride werkomgeving van morgen.

Als mensgerichte en verantwoordelijke organisatie bieden wij inspirerende ruimtes en bijhorende diensten en faciliteiten in duurzame gebouwen. Onze drie verbintenissen – ‘Werkruimtes aanbieden en hertekenen’, ‘Steden omvormen’ en ‘Verantwoordelijk zijn’ – vormen de basis van de geïntegreerde MVO-ambities die vervat zitten in ons Actieplan 2030.

Over FTI Consulting

FTI Consulting, Inc. is een wereldwijd adviesbureau dat bedrijven helpt omgaan met verandering, risico's beperken en geschillen oplossen, zowel op financieel, juridisch, operationeel, politiek en regelgevend vlak als op het vlak van reputatie en transacties. De meer dan 6.600 werknemers van FTI Consulting zijn verspreid over 29 landen en werken nauw samen met de klant om te anticiperen op complexe uitdagingen, inzicht te krijgen in hun situatie en problemen te overwinnen, waarbij opportuniteiten optimaal worden benut. Het bedrijf genereerde $ 2,46 miljard aan inkomsten in het boekjaar 2020. In sommige jurisdicties worden de diensten van FTI Consulting geleverd via afzonderlijke juridische entiteiten, die afzonderlijk gekapitaliseerd zijn en onafhankelijk beheerd worden. Graag meer informatie? Ga naar www.fticonsulting.com.