Befimmo sluit zich aan bij de Belgian Alliance for Climate Action

12 oktober 2020
Befimmo sluit zich aan bij de Belgian Alliance for Climate Action, opgericht door The Shift en het WWF

Op maandag 12 oktober sluit Befimmo zich aan bij de Belgian Alliance for Climate Action, opgericht door The Shift en het WWF. Samen met 52 andere Belgische bedrijven zet Befimmo zich in om haar CO2e-uitstoot te verminderen door doelstellingen in te voeren gebaseerd op Science Based Target (SBT) [1] .  

De Belgian Alliance for Climate Action (BACA) is een platform/gemeenschap voor Belgische organisaties die hun klimaatambities serieus nemen en die hebben gekozen - of bereid zijn te kiezen - voor wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen.

Tussen 2008 en 2016 heeft Befimmo haar CO2e-uitstoot op energiegebied met 65% verminderd. Door zich aan te sluiten bij de Belgische Alliantie voor Klimaatactie (BACA) verbindt Befimmo zich ertoe om haar inspanningen voor de vermindering van de CO2e-uitstoot in de hele waardeketen voort te zetten. Befimmo zal gedurende één jaar deelnemen aan workshops die tot doel hebben de reeds opgedane ervaring te delen en aan te vullen,  om zo aan het einde van deze workshops CO2e-emissiereductiedoelstellingen in te voeren die in overeenstemming zijn met de akkoorden van Parijs en die zijn opgesteld op basis van een wetenschappelijke methodologie.

Deze verbintenis maakt deel uit van een strategische aanpak die Befimmo sinds enkele jaren volgt om de impact van haar activiteiten op het klimaat te verminderen en om haar invloed aan te wenden voor een positieve evolutie van de maatschappij.

“Bij Befimmo zijn we ervan overtuigd dat het onze verantwoordelijkheid is als organisatie om ambitieuzere klimaatmaatregelen na te streven. We werken hier al vele jaren aan en zijn ervan overtuigd dat het alleen door samen te werken met andere bedrijven dat we de stap kunnen zetten naar een meer verantwoordelijke en klimaatneutrale samenleving. We zijn dan ook trots om ons aan te sluiten bij de Belgian Alliance for Climat Action.” - Frédéric Tourné, Head of Environmental Management.