Befimmo schenkt een tweede leven aan meer dan 2 ton bouwmateriaal!

28 februari 2020

Om in het renovatieproces van de gebouwen Ikaros en Blue Tower circulaire oplossingen te integreren, stelde Befimmo aan BatiTerre (een Brussels bedrijf dat een ophaaldienst aanbiedt voor herbruikbaar bouwmaterialen) voor om samen te werken aan de ontmanteling en de recuperatie van herbruikbare bouwmaterialen. Dankzij deze samenwerking kon Befimmo meer dan 2 ton materiaal een tweede leven schenken en daardoor ook de afvalvolumes van de bouwwerven proactief verminderen.

Ikaros en Blue Tower: twee werven die participeren aan recyclage

BatiTerre gaat het werk van de sloper vooraf. Het bedrijf ontmantelt, transporteert en slaat een hele reeks aan materialen op voor een latere wederverkoop op de markt van tweedehands materialen. 

Het hele recyclageproces van de Ikarosgebouwen duurde een week. De eerste drie dagen werden besteed aan het ontmantelen van het materiaal en het voorbereiden van hun lading. De laatste twee dagen stonden in het teken van de ontruiming en het vervoer van het materiaal naar de BatiTerre-opslagplaats. Het recyclageprocus van de Blue Tower heeft één dag geduurd.

Tapijttegels, plafondtegels, buitenomheiningen, verlichtingsarmaturen, stopcontacten, boilers, deuren, wastafels, kasten, enz. Deze twee operaties hebben geleid tot het herstel van meer dan 2,5 ton aan bouwmateriaal!

Befimmo was zeer blij met deze samenwerking met BatiTerre. BatiTerre heeft immers alles op een propere en efficiënte manier uitgevoerd, in overeenstemming met alle voorschriften die door Befimmo zijn aangegeven. We hopen deze ervaring in de nabije toekomst te herhalen!

Enkele concrete voorbeelden van het nieuwe leven van sommige elementen van de werven op Ikaros en Blue Tower: