Befimmo op de CDP 2020 Supplier Engagement Leaderboard

10 februari 2021
Op basis van haar CDP-disclosure 2020, behoort Befimmo tot de beste 7% scorende bedrijven wat betreft de betrokkenheid van haar leveranciers op vlak van klimaatverandering.

De Supply Engagement Leader geeft aan hoe doeltreffend bedrijven hun leveranciers betrekken bij de klimaatverandering.

"De uitstoot van bedrijven stopt niet aan fabriekspoort. Uit gegevens van het CDP blijkt zelfs dat de emissies van de toeleveringsketen van een bedrijf gemiddeld meer dan 11,4 keer zo hoog zijn als de rechtstreekse uitstoot. Zinvolle klimaatmaatregelen van bedrijven betekenen dat zij met hun leveranciers moeten samenwerken om de uitstoot in de hele toeleveringsketen te verminderen. Ondanks de uitdagingen die COVID-19 met zich meebrengt, behaalden in 2020 bijna 400 bedrijven een plaats in het Supplier Engagement Leaderboard van het CDP. Proficiat aan deze bedrijven - als Supplier Engagement Leaders zijn zij de drijvende kracht achter de overgang naar de netto-nul duurzame economie." - Sonya Bhonsle, Global Head of Value Chains, CDP

De betrokkenheid van de toeleveringsketen is van cruciaal belang om duurzame bedrijfsmodellen op te bouwen. We zijn er trots op dat we met bijna 400 bedrijven een plaats verdienen op de CDP 2020 Supplier Engagement Leaderboard.

Dankzij de samenwerking met onze leveranciers om hun uitstoot te verminderen, zorgen we voor een reeks klimaatacties in de toeleveringsketen.