Befimmo gaat in zee met Co.Station

26 juni 2020

Co.Station en Befimmo verheugen zich hun nieuw partnerschap aan te kondigen. Befimmo wordt de bevoorrechte vastgoedpartner van Co.Station, het uniek platform voor innovatie en ondernemerschap. Ze wordt ook een van de stichtende partners van het innovatie-ecosysteem "co.building", dat Co.Station dit jaar nog op de sporen zal zetten. Dit ecosysteem zal meer dan 30 bedrijven begeleiden om samen intelligente en duurzame gebouwen te ontwerpen, waarin de milieukwaliteit een centrale plaats krijgt in huisvesting en op de werkplek.

Met een participatie in Co.Station Belgium SA/NV stapt Befimmo in een sterk aandeelhouderschap dat bestaat uit ‘leaders’ in hun vakgebied, BNP Paribas Fortis, Proximus, SD Worx en USG People, en daarnaast een consortium van ondersteunende partners zoals Sambrinvest, Accenture, Cresco, Leyton en Microsoft. De komst van Befimmo betekent een heuse meerwaarde voor Co.Station, want dit maakt het mogelijk om de expertise en de knowhow van Befimmo in vastgoed toe te voegen aan haar verschillende innovatie-ecosystemen en ‘villages’.

Sinds 2014 verenigt Co.Station in haar ruimtes in Brussel, Gent en Charleroi start-ups en scale-ups die actief zijn in de technologie en in digitale oplossingen, en ook middelgrote en grote ondernemingen uit verschillende industriesectoren, om zo aan te sporen tot samenwerking en innovatie. Deze ruimtes zijn heuse ecosystemen, die ‘open innovation’ bevorderen rond specifieke en maatschappelijke thema's zodat bedrijven kunnen groeien en innoveren. Co.Station kon onder meer haar expertise al aantonen door het opzetten van innovatie-ecosystemen op het gebied van energie (IO.Energy), mobiliteit (co.mobility), en ook ter bevordering van de veerkracht van bedrijven, werknemers en leaders tijdens deze heropstart na Covid-19 op de Belgische markt (co.responsibility).
Co.Station speelt dan telkens de rol van operator en neutrale facilitator tussen alle actoren die bij deze thema's betrokken zijn. Het ecosysteem "co.building", dat tegen eind dit jaar op de rails zal gezet worden, zal volgens hetzelfde principe werken, met Befimmo als een van de stichtende partners.

Vastgoed hand in hand met financiën, telecom en HR

"Het succes van een innovatie-ecosysteem wordt gemeten aan de uitbouw van een specifiek werkingsmodel en aan unieke en intersectorale samenwerking tussen verschillende actoren van de maatschappij (bedrijven, start-ups, KMO's, universitairen, burgers, enz.)", beklemtoont Béatrice de Mahieu, CEO van Co.Station. "Wij zijn er trots op dat we Befimmo mogen verwelkomen bij onze aandeelhouders en dat we zo kunnen bewijzen dat de bundeling van de krachten tussen finance, telecommunicatie, human resources en nu vastgoed een dynamische aanpak is om innovatie en het ondernemerslandschap in België te steunen en te ontwikkelen."

Benoît De Blieck, CEO van Befimmo, is ook erg tevreden met dit nieuw partnerschap. "Na de overname van Silversquare in 2018 blijft Befimmo aan haar innovatietraject timmeren. Dankzij haar participatie in Co.Station zal Befimmo betrokken worden bij een doorlopende dialoog over innovatie met ambitieuze partners, die willen vooruitgaan in de wereld van morgen", onderstreept hij. "Ik geloof vast dat deze dialoog Befimmo veel opportuniteiten zal bieden, want het gaat om een open innovatie-ecosysteem over thema's die al lang deel uitmaken van onze eigen strategie. Het volstaat om te denken aan de evolutie van de werkwereld, het gebruik van de hulpbronnen of de digitalisering, bijvoorbeeld, allemaal gebieden waarin wij al erg ver staan."

Vanaf vandaag wordt Befimmo ook de bevoorrechte vastgoedpartner van Co.Station. Dat betekent dat ze haar vastgoedervaring en haar strategische kijk op de werkomgevingen van morgen zal delen met het hele platform. Dat betekent ook dat ze, in samenwerking met Co.Station en Silversquare, innovatieve en inspirerende werkruimtes ter beschikking zal stellen voor workshops en ook voor ontmoetingen van verschillende innovatie-ecosystemen.

Dirk Beeckman, Chief Transformation Officer, BNP Paribas Fortis & Voorzitter, Board Co.Station:
“BNP Paribas Fortis is zeer verheugd om vandaag op een bijkomende solide aandeelhouder te kunnen rekenen voor Co.Station, het project dat de bank initieerde in 2014. De komst van Befimmo zal immers toelaten om de competenties die al aanwezig zijn binnen Co.Station te vervolledigen met een grote vastgoedspeler, en onderstreept, enkele dagen na de aankondiging van Microsoft als ondersteunende partner ook de centrale rol die Co.Station inneemt inzake innovatiedienstverlening.”

Jan Sonck, Customer & Ecosystem Engagement Manager, Proximus:
“Proximus is opgetogen over de komst van Befimmo als aandeelhouder van Co.Station. Dit is een geweldige kans voor de gemeenschap die zich zal kunnen inzetten aan de zijde van een sterke Belgische speler die erkend wordt als een vakkundig en innovatief bedrijf. Befimmo zal haar knowhow in vastgoed inbrengen, een belangrijke pijler van de activiteiten van Co.Station, met de verhuur van ruimtes voor de start-ups.”

Christophe Petit, CEO, SD Worx Staffing Solutions Belgium
“SD Worx verwelkomt met veel genoegen Befimmo als bijkomende aandeelhouder van Co.Station. Onze partnergemeenschap uitbreiden met een innovatieve specialist in vastgoed en werkruimtes, zal een belangrijke troef zijn voor de hele community van Co.Station, met het oog op de ingrijpende omvorming van de werkwereld die eraan komt.”

Katty Scheerlinck, Country Director, USG People Belgium
“We zijn zeer gelukkig met Befimmo als medepartner en aandeelhouder. Als een van de globale partners van Co.Station en een van de leidende HR-dienstverleners in België, hechten we veel belang aan en geloven wij sterk in innovatie die ontstaat uit het samenvoegen van verschillende inzichten, mensen en organisaties. Befimmo zal, als innovatieve deskundige niet alleen in vastgoed maar ook in duurzame werkruimtes, een ruime expertise inbrengen van een industrie die in volle mutatie is, met slimme gebouwen, duurzaamheid en coworkingruimtes. Hun toegevoegde waarde zal de gemeenschap van Co.Station verrijken in toekomstige projecten en zal ons helpen om nog meer creatieve en innovatieve oplossingen uit te werken.”

Contact Co.Station:
Béatrice de Mahieu, CEO of Co.Station Belgium
beatrice@co-station.com
+32 (0)496 59 23 05

Contact Befimmo:
Caroline Kerremans, Head of IR & Communication


+32 (0)2 679 38 13

Over Befimmo
De Gereglementeerde Vastgoedvennootschap (GVV) Befimmo, genoteerd op Euronext Brussels, is een vastgoedoperator gespecialiseerd in kwalitatieve werkruimtes, vergadercentra en coworkingruimtes. Als mens- en maatschappijgerichte en verantwoordelijke onderneming biedt Befimmo haar gebruikers hedendaagse werkruimtes en de bijhorende diensten in duurzame gebouwen, zowel op vlak van architectuur als van ligging en milieuzorg. Door zo toegevoegde waarde te creëren voor haar gebruikers, creëert Befimmo waarde voor haar aandeelhouders en haar betrokken partijen. Op 31 december 2019 heeft haar portefeuille, in België en in het Groothertogdom Luxemburg, een waarde van 2,8 miljard €.
www.befimmo.be

Over Co.Station
Co.Station Belgium is een inspirerende en innovatieve werkplek die ondernemers helpt om hun activiteiten uit te bouwen en middelgrote en grote ondernemingen om te innoveren. Co.Station is ook de ideale partner voor de opzet van innovatie-ecosystemen dankzij haar grote gemeenschap van start-ups, scale-ups, bedrijven en haar uitgebreid netwerk van internationale experts, universiteiten, regeringen en reguleringsinstanties. Met het opereren en faciliteren van samenwerking en van de actie van deze verschillende betrokken partijen, speelt Co.Station een grote rol en legt zich meteen toe op de maatschappelijke uitdagingen en de bevordering van grote ideeën voor samenwerking voor een impact op grote schaal. Om haar doel te halen, telt Co.Station ook vijf vertrouwensaandeelhouders: BNP Paribas Fortis, SD Worx, Proximus, USG en Befimmo. Haar werkruimtes zijn gelegen in Brussel, Gent en Charleroi.
www.co-station.com