Een bouwwerf in dialoog met zijn omgeving dankzij kunst

3 oktober 2018
Een monumentaal werk door kunstenaar Arnaud Kool op de Quatuor-site, in het hart van de Brusselse Noordwijk

Enkele dagen geleden begon kunstenaar Arnaud Kool, Brussels schilder en illustrator, aan een monumentaal kunstwerk op de omheining rond de bouwwerf van het project Quatuor (op de as van de Boudewijnlaan en de Albert II-laan), pal in de Brusselse Noordwijk.  

Hij zal zich meer dan een maand dagelijks toeleggen op dit unieke werk, dat de hele wijk zal inspireren.   

Een positieve aanpak, midden in een wijk die volop evolueert  

Het werk van kunstenaar Arnaud Kool is evolutief en dompelt de kijker onder. Het nodigt uit om van gedachten te wisselen en verhalen door te geven.  

Door zijn dagelijkse aanwezigheid, zal Arnaud Kool goed de vinger aan de pols houden wat betreft het leven in de wijk. Hij zal luisteren naar de bewoners en voorbijgangers en zijn dromen in beelden gieten. Zijn werk biedt een levendige kijk vol licht op de stad van vandaag en morgen. Het project staat voor de integratie van een bouwwerf en een toekomstig gebouw in de stad, aan de hand van gezichten en landschappen in een abstracte en kleurige verbeeldingswereld.

Arnaud Kool is al meer dan 20 jaar actief in de graffitiscene en wou graag zijn gevoeligheid en zijn zienswijzen delen in een toegankelijk project dat direct zichtbaar is in de straat. Zo wil hij de nieuwsgierigheid van de bewoners en voorbijgangers in de Noordwijk opwekken, om na te denken en te praten over de toekomst van de buurt, om visies uit te tekenen en verhalen te vertellen in het kunstwerk.

“De Noordwijk evolueert volop en ertoe kunnen bijdragen met kleurtoetsen en een wisselwerking met de bewoners is echt geweldig, het is zelfs een eer.”, stelt Arnaud Kool.

“Carte blanche” met steun van Befimmo

Dit artistiek project is een initiatief van Befimmo, een speler die zich volop inzet om de Noordwijk weer te doen opleven en voortdurend te doen evolueren, onder meer via de vereniging UP4NORTH.

In het kader van haar project voor de bouw van het Quatuor-gebouw, geeft Befimmo vier kunstenaars uit diverse disciplines een “carte blanche”, voor het realiseren van een kunstwerk op de omheining van haar werf.  

De omheining zelf is meer dan 120 meter lang en zal er twee jaar staan. Dit is een uitzonderlijke kans om via artistieke projecten een dialoog met de wijk aan te knopen. Het werk van Arnaud Kool wordt vier tot zes maanden aan de stad aangeboden, om dan plaats te maken voor het werk van een nieuwe kunstenaar.

Afspraak binnen enkele maanden voor de volgende kunstenaar!

Bekijk de "trailer" video hieronder: